De koffiekamer van Equipe Zorgbedrijven in Rotterdam

Afgelopen maand hadden wij de eer om in de rubriek “onze koffiekamer” van de krant OK visie te verschijnen. Onze collega Caroline van Tussenbroek, coördinator OK Rotterdam, aan het woord:

In welke koffiekamer nemen we nu een kijkje?
In de koffiekamer van Equipe Zorgbedrijven in Rotterdam. Equipe Zorgbedrijven is een groep van gespecialiseerde zorgklinieken, gevestigd door heel Nederland, Rotterdam is een van de zes hoofdvestigingen. Equipe Zorgbedrijven is actief op het gebied van hand- en polschirurgie & -therapie, orthopedie, oogheelkunde, cosmetische en algemene chirurgie.

Een koffiekamer met uitzicht op zee, dat zie je niet vaak! Vertel, welk verhaal zit hier achter?
Onze kliniek heeft prachtige foto’s van Rotterdam op de OK-deuren, we zitten tenslotte in Rotterdam! Voor onze koffiekamer is door het personeel gekozen voor een prachtig behang van strand en zee. Als je voor deze muur zit, dan waan je je ook daadwerkelijk aan de kust, het maakt ons blij en ontspannen.

Wat voor soorten lunch komen er allemaal bij jullie voorbij?
Wekelijks wordt door Equipe Zorgbedrijven een uitgebreide lunch verzorgd en mogen de broodtrommels thuis blijven. Ook krijgen we iedere week een schaal met fruit voor de nodige vitamines. Onze grote soeppan is ook een succes. Het personeel neemt regelmatig soep mee zodat we elkaars kookkunsten kunnen beoordelen. Dat is dan wel weer apart hè, … soep eten op het strand ;).

En hoe zit het met de traktaties bij jullie?
Dat zit wel goed! Er is altijd wel iemand jarig, of we krijgen iets lekkers van een tevreden patiënt.

Wat wordt er naast koffiedrinken en lunchen nog meer in jullie koffiekamer gedaan?
Het vieren van verjaardagen en het afscheid nemen van collega’s vinden ook plaats in onze koffiekamer, en ook hebben we regelmatig op vrijdag een borrel met een lekker kaasplateau.

Een gezellige boel in de koffiekamer dus?
Absoluut! En op maandag en dinsdag opereren specialisten uit het Ikazia Ziekenhuis bij ons en is het nog extra druk en gezellig in de koffiekamer. Echt fijn, zo’n goede samenwerking tussen een ziekenhuis en zbc. We wisselen ervaringen uit en leren van elkaar.

En de afwas, wie doet die?
Afwassen doen we niet, daar hebben we een mooie afwasmachine voor. We hebben hier natuurlijk net als thuis wel de discussie wie die in gaat ruimen, maar gelukkig komt dit meestal wel goed.

Wat ligt er voor lectuur in jullie koffiekamer?
OK Visie natuurlijk! En hoe leuk is het om nu ons artikel hierin te kunnen lezen!

Hebben jullie een koffiekamertraditie?
Als traditie hebben wij dat als er iemand nieuw bij ons op de afdeling komt, hij of zij mag raden welk strand op de foto staat. Bij een goed antwoord krijgt diegene een fles wijn. Een mooi verhaal is wel dat twee nieuwe collega’s al dagen aan het verzinnen waren welk strand op de foto op de muur afgebeeld stond, ze kwamen er maar niet uit. Toen kwam een zzp’er bij ons aan het werk, hij kijkt naar de foto en raadt het meteen! Het bleek zijn favoriete vakantiebestemming te zijn! Ik nodig iedereen uit om ook een gokje te komen wagen!

En last but not least … hoe smaakt de koffie?
Prima! Voor de liefhebber is er een melkopschuimer voor een lekkere cappuccino of latte macchiato, maar ook chocolademelk is er te krijgen.

Lees de volledige krant via deze link en zie onze collega's stralen op de voorpagina!