Is handtherapie iets voor jou?

Afgestudeerd als fysiotherapeut

In veel stagiaires herken ik mezelf. Je moet opeens je eigen weg gaan vinden in de fysiotherapie wereld. Uiteraard doen werkgevers, collega's, familie en vrienden hun uiterste best om je hierin te begeleiden en aan te moedigen maar uiteindelijk moet je voor jezelf keuzes maken. En kiezen wat je leuk vindt. Door te oriënteren naar verschillende richtingen binnen de fysiotherapie kun je ontdekken wat er wel of niet bij je past. 
 
Manueel therapie, kinderfysiotherapie, geriatrie, sportfysiotherapie, echografie, oncologische revalidatie, bekkenfysiotherapie, psychosomatiek of je specialiseren in een extremiteit. Er is zoveel keuze. Daarnaast heb je dan ook nog verschillende praktijken, ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere fysiotherapeutische settingen waar je uit kunt kiezen. 
 
Ik heb er zelf bewust voor gekozen om eerst als algemeen fysiotherapeut aan de slag te gaan. Eerst maar eens patiëntervaring op doen, mezelf ontwikkelen en langzaamaan gaan kijken wat het beste bij mij past. Zo ben ik uiteindelijk in de handtherapie terecht gekomen, omdat het mij gewoon heel tof leek om specialistisch bezig te zijn in teamverband inclusief de nauwe samenwerkingen met artsen. Ik wilde complexe problematiek zien, maar ook nog steeds een brede patiëntenpopulatie. 
 
De dankbaarheid van patiënten wanneer ze na weken, soms maanden, revalideren eindelijk weer de dagelijkse dingen kunnen uitvoeren zonder pijn. Die ene leuke sport of hobby weer kunnen uitvoeren. En dit dan met trots komen vertellen aan je.. 
Dan pas besef je hoe vaak je je handen nodig hebt en hoe erg deze patiënten jouw hulp nodig hebben! 
 
Ben jij die beginnende therapeut die interesse heeft in wat wij doen binnen de handtherapie? Neem dan vooral contact met ons op en loop gerust een dagje mee!