Anesthesiemedewerker

Wie ben je en welke functie heb je bij Equipe Zorgbedrijven?

Ik ben Marcella Bakker, 50 jaar en werk sinds mei 2018 als anesthesiemedewerker, 4 dagen in de week, op de ok bij Equipe Zorgbedrijven locatie Eindhoven.  Sinds 1992 ben ik gediplomeerd verpleegkundige en sinds 2000 gediplomeerd anesthesiemedewerker. Voordat ik bij Equipe kwam werken was ik o.a. werkzaam op de ok in een algemeen ziekenhuis in Helmond.

Hoe ziet voor jou een werkdag bij Equipe Zorgbedrijven eruit?  

Ik onderhoud en bewaak de narcose en sedatie bij cliënten, tevens ondersteun en bewaak ik de cliënten die een plexus verdoving (plaatselijke verdoving van de arm) krijgen. Verder springen we regelmatig bij op de voorbereiding/recovery. Daarnaast heb ik een aantal neventaken; bestellen van medicatie, goedkeuren van facturen en ben ik praktijktoetser van mijn collega's op het ok complex. We hebben een ok team van 12 personen en 8 collega's op de recovery waar ik nauw mee samen werk. 

Waarom werk jij bij Equipe?  

​Het fijne van werken bij Equipe is dat we een kleinschalig complex hebben, we werken in een team waarbij iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft: de operatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen voor de client, waarbij we elkaar graag ondersteunen. We hebben een ontzettend leuk team. Tevens is het contact met de artsen zeer goed en persoonlijk.  Ook heel belangrijk: we hebben lol met elkaar en zijn daarnaast ook zeer betrokken met elkaar. 

Wat vind je het allerleukste aan je werk?  

Doordat we een kleinschalig complex hebben is er veel meer tijd om het persoonlijke contact met de cliënten te verdiepen. Ik krijg energie als cliënten aangeven dat wat ik gedaan heb bijgedragen heeft aan een prettige ervaring bij de behandeling, vooral als er van tevoren veel angst is geweest en ik bijgedragen heb aan het wegnemen van die angst. En wat ook zeker bijdraagt aan mijn werkplezier is de uitstekende sfeer die er bij ons heerst. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en dat straal ik ook uit naar de cliënten.  

''Met plezier naar je werk, dat straal je uit naar je cliënten.''