Coördinator Poli/OK

Wie ben je en welke functie heb je bij Equipe Zorgbedrijven?

Mijn naam is Helga Egberts en ben vanaf 2007 werkzaam bij Equipe zorgbedrijven in Enschede. Ik ben begonnen in de Beltstraat in Enschede (centrum). Sinds 2012 zitten we in ons prachtige pand op het industrieterrein, tegenover het stadion van FC Twente. Mijn functie is coördinator voor zowel poli als het ok gedeelte, daarnaast ben ik operatieassistente. In de functie van coördinator werk ik nauw samen met onze regiomanager.

Hoe ziet voor jou een werkdag bij Equipe Zorgbedrijven eruit?  

Mijn werkdag ziet er eigenlijk elke dag anders uit. Operationeel stuur ik de vestiging aan dat wil zeggen zowel secretariaat, consulenten, verpleegkundigen en operatieassistenten. De afwisseling in functies maakt het nooit saai. Ik los vooral veel ad hok problemen op. Daarbij sta ik zelf ook nog gemiddeld 3 dagen aan de operatietafel. Door de combinatie van coördinator met operatieassistente weet je goed wat er speelt op een afdeling. Operationeel overleg ik veel met de regiomanager. Samen zijn we goed op elkaar ingespeeld, ik neem meestal het operationeel deel voor mijn rekening en de regiomanager alle overige zaken. 

Waarom werk jij bij Equipe?

​Ik werk graag voor Equipe, omdat het een redelijke platte organisatie is waarin je mag en kunt meedenken. Input wordt zelfs zeer gewaardeerd. Je kan daadwerkelijk nog iets veranderen. Dat geldt niet alleen voor mij in mijn rol als coördinator, maar dat geldt voor alle personeelsleden. De prettige sfeer is zeker ook een groot pluspunt. Ik vind het verder erg fijn om in mijn rol als coördinator verder te groeien. Ik krijg daarin van de regiomanager en van de organisatie alle ruimte. 

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Ik vind het een uitdaging om elke dag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Processen zo te laten verlopen dat ze correct worden uitgevoerd, maar dat dit ook met een glimlach gebeurt. Daarnaast niet zomaar processen uitvoeren, maar altijd kritisch blijven nadenken hoe het slimmer, beter en vriendelijker kan. Zodat cliënten,artsen en personeel tevreden zijn en er een fijne werksfeer is. Equipe Enschede is voor mij een top werkgever! 

''Iedere dag denken we kritisch na over hoe het slimmer, beter en vriendelijker kan.''