(Hand)ergotherapeut

Wie ben je en welke functie heb je bij Xpert Handtherapie?

Ik ben Danée Arends en ik werk voor Xpert Handtherapie als ergotherapeut in Utrecht. In september 2017 ben ik op onze locatie in Utrecht gestart met stage lopen. Na mijn stage ben ik blijven plakken en nu werk ik hier al bijna 4 jaar. Naast patiënten met handklachten, zie ik ook de patiënten met langdurige klachten, zoals chronische pijn en mensen met klachten aan de schouder of elleboog.

Hoe ziet voor jou een werkdag bij Xpert Handtherapie eruit? 

Elke dag kan er weer anders uit zien. De diversiteit van patiënten is groot. Het team uit Utrecht bestaat uit 9 collega's, waarvan 2 andere ergotherapeuten. Als ergotherapeut maak ik veel spalken, maar ben ik ook bezig met advisering rondom dagelijks handelen. 

Waarom werk je bij Xpert Handtherapie?

Ik werk graag bij Xpert Handtherapie vanwege de flexibiliteit en vrijheid die ik krijg. Zo kan ik, in overleg, zelf bepalen op welke tijden ik begin en hoe ik mijn uren over de week verdeel. Ook is er veel ruimte om zelf de behandelingen vorm te geven. De nauwe samenwerking met de fysiotherapeuten is daarbij uniek. 

Wat vind je het allerleukste aan je werk? 

Het leukste aan mijn werk vind ik mijn collega's. Wij sporen elkaar aan om altijd de beste zorg te kunnen leveren. Het team in Utrecht is een jong team, waarbij iedereen zijn mening geeft en ook gehoord wordt. Wat voor mij belangrijk is, is om altijd aan te sluiten bij de hulpvraag van de patiënt en om samen met mijn collega's daaraan te werken. 

''Het weer kunnen doen staat voor mij centraal.''